Sledujte nás na Facebooku!
CZ EN

O nás

Pražský komorní balet, založený legendárním Pavlem Šmokem v roce 1964, je největším nezávislým profesionálním tanečním souborem v Česku. Už přes půl století bouráme hranice tanečního umění a přinášíme divákům nezapomenutelné zážitky.

PKB je synonymem pro špičkový tanec, který spojuje klasickou eleganci s moderní dynamikou. Naše představení nejsou jen o pohybu – jsou to multižánrová díla, kde se prolíná tanec s hudbou, výtvarným uměním a divadlem. Máme na kontě desítky oceněných choreografií a prestižních cen, včetně několika nominací na Cenu Thálie.

Pražský komorní balet_o nás

Naši tanečníci? Devět stálých hvězd a dvanáct vycházejících talentů, kteří zvládnou vše od piruet po současný tanec. Spolupracujeme s renomovanými choreografy jako Petr Zuska nebo Jiří Bubeníček, díky čemuž vznikají dechberoucí představení. Kytice – naše divácky nejúspěšnější dílo – je důkazem, že i klasická látka může být podána svěže a strhujícím způsobem.

Překračujeme hranice tradičního baletu. Experimentujeme. Provokujeme. Inspirujeme. S každým představením otevíráme nové dimenze tanečního umění. Pražský komorní balet – tam, kde se rodí taneční poezie 21. století. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči!