Pražský komorní balet zítra odjíždí na zájezd na Slovensko

Praha, 8. června 2016 – Pražský komorní balet ve čtvrtek odjíždí reprezentovat české taneční umění na sousední Slovensko. Představí se zde během dvou večerů s inscenací Metafory tance.

V rámci Mezinárodního letního divadelního festivalu Zámecké hry Zvolenské vystoupí Pražský komorní balet v pátek 10. června od 21 hodin na nádvoří Zvolenského zámku. Zámecké hry Zvolenské jsou nejstarším slovenským profesionálním divadelním festivalem, který každoročně v závěru sezóny probíhá v neopakovatelné atmosféře pod širým nebem. Letos se tento ojedinělý kulturní počin koná již po třiačtyřicáté. Dramaturgie festivalu se zaměřuje na ty nejzajímavější inscenace z celého Slovenska a divákům nabízí pestrou škálu divadelních žánrů a souborů. Od roku 1993 zvou organizátoři divadla i ze zahraničí. O tato představení, která by diváci jinak neměli možnost navštívit, je tradičně velký zájem. Letos poprvé zařadila dramaturgie divadelně taneční inscenaci Pražského komorního baletu, který se na festivalu představí s komponovaným večerem Metafory tance.

O dva dny později, tedy v neděli 12. června od 19 hodin vystoupí náš největší nezávislý profesionální taneční soubor s totožným programem před košickým publikem v prostorech bývalých kasáren – Kulturparku. Polyfunkční prostor, který představuje moderní způsob využití jedinečné architektury, slouží už tři roky současnému umění.

Do Košic se Pražský komorní balet znovu vrátí počátkem nové sezóny. Mezi 7. a 11. zářím letošního roku vystoupí s inscenací 3 české kvartety v rámci Festivalu divadel střední Evropy, který pořádá Státní divadlo Košice.

O pouhé dva měsíce později, 9. listopadu 2016, čeká soubor ještě jedno velké představení na Slovensku. Společně se členy Zemlinského kvarteta zopakují tanečníci 3 české kvartety ve Slovenském národním divadle v Bratislavě.

PR manažerka PKB
Tel: +420 605 751 290