Pražský komorní balet reprízuje v květnu v Praze dvě úspěšná představení

Praha, 9. května 2017 – Pražský komorní balet čekají během května v metropoli dvě velké reprízy úspěšných představení. 13. května od 20 hodin v Divadle Ponec uvede soubor inscenaci Mysterium času, 21. května od 19 hodin v Divadle na Vinohradech pak představení 3 české kvartety, které doprovodí jako speciální host živá hudba v podání Zemlinského kvarteta.

Autory choreografií triptychu Mysterium času, který měl premiéru v závěru loňského roku, jsou Ondřej Vinklát, Marek Svobodník a Hana Polanská Turečková. Pod choreografiemi večera s názvem 3 české kvartety jsou kromě Polanské Turečkové podepsáni Pavel Šmok a Mário Radačovský. „Oba komponované večery akcentují domácí tvorbu – čeští choreografové tvoří na hudbu českých hudebních skladatelů, například Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Vladimíra Sommera, Miloslava Kabeláče a dalších. Vznikla tak originální díla co do pojetí i provedení,“ říká Ladislava Jandová, ředitelka Pražského komorního baletu. „S oběma představeními sklízíme úspěch na našich turné po Čechách i v zahraničí. S Mysteriem času se budeme začátkem června prezentovat dokonce až v Jižní Koreji. I tam se tak mohou diváci těšit
na nevšední umělecký zážitek.

Vstupenky na představení jsou k dispozici pod těmito odkazy:

http://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/3- CESKE-KVARTETY