Follow us on Facebook!

Prague Chamber Ballet is leaving for South Korea

Již tuto neděli 29. září mění Pražský komorní balet místo svého působení a odlétá do Jižní Koreji reprezentovat českou kulturu nejen na taneční festival na ostrov Jeju, ale představí se i v hlavním městě Soulu.

Zcela poprvé se Pražský komorní balet představí v Jižní Koreji s novinkou na repertoáru „The Condition of Disappearance“ (Podmínka zániku) korejské choreografky Ji-Eun Le a tvorbou nové umělecké vedoucí souboru Hany Polanské Turečkové „Mono No Aware“ (Na hranici krásy). V rámci prvních dvou večerů 1. a 4. října soubor uvede choreografii „The Condition of Disappearance“ v Jeju Culture Theatre a Topdong Culture Seaside Stage na ostrově Jeju. Vystoupení se uskuteční v rámci tradičního festivalu Tamra Cultural Festival. Vyvrcholením zájezdu bude vystoupení v Mapo Arts Centru v Soulu, kde soubor představí vedle díla korejské choreografky i úspěšnou choreografii „Mono No Aware“, která byla jmnohokrát pozitivně hodnocena na českých i zahraničních festivalech.

Všechna vystoupení se uskuteční pod záštitou Ministerstva kultury České republiky a osobní záštity velvyslance České republiky Jaroslava Olšy jr. v Soulu. Vystoupení v Soulu je realizováno ve spolupráci s Českým centrem v Soulu.

Záštita Velvyslance J.OlšyZáštita MK ČR

« back to Press releases